Officiële opening Zonnepark Wolvega en Noordwolde

Op vrijdag 2 november zijn de zonneparken in Wolvega en Noordwolde officieel geopend. Het afgelopen halfjaar zijn de twee parken in Weststellingwerf gebouwd en inmiddels leveren ze volop groene energie.

Beide parken wekken in totaal zo’n 7.700 Megawattuur (MWh) op en kunnen daarmee ongeveer 2.100 huishoudens in de gemeente voorzien van groene energie.

Feestelijke opening

Burgemeester André van de Nadort heeft vrijdagochtend 2 november samen met de kinderen uit groep 7 en 8 van de Vensterschool het park feestelijk openen. Alle mensen die de afgelopen tijd betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de parken, zijn aanwezig deze ochtend op het zonnepark in Noordwolde.

foto: Lenus van de Broek

Verdere ontwikkeling van de zonneparken

“Wij zijn enorm blij met deze officiële opening en dat de parken momenteel volop groene energie produceren. Helemaal klaar zijn de parken overigens nog niet. We zijn we nog bezig om de zonneparken beter te laten passen in de landelijke omgeving. Momenteel wordt er gewerkt aan de afronding rondom de parken. Afhankelijk van het weer en het groeiseizoen wordt het resultaat zichtbaar ” zegt Stefan Pieters van Zonnepark Noordwolde B.V. en Zonnepark Wolvega B.V.

De zonneparken in Noordwolde en Wolvega leveren een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstelling van de gemeente Weststellingwerf. Naast het besparen van energie is het opwekken van duurzame energie een belangrijk speerpunt van het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid. 

Deelnemen met ´eigen stukje zon´

Via de bv’s Zonnepark Wolvega/Noordwolde kunnen inwoners deelnemen in de zonneparken. Vanaf € 250,- kunt u investeren in lokale energie. Dit komt overeen met één zonnepaneel. Informatie hierover is te lezen op: ‘Eigen stukje zon’